Haber - Etkinlik ve Faaliyetlerimiz

Bu başlık altında okulumuzdan haberler, düzenlemiş olduğumuz etkinlik ve faaliyetlere ilişkin içerikler ve fotoğraflar bulunmaktadır.

7 Aralık 2023 tarihinde Okulumuzda Filistin'e destek kermesi düzenlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü okulumuzda bir takım etkinliklerle kutlandı.

Ara

2023-2024 eğitim yılı 1. dönem veli toplantımızı velilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirdik. Öncelikle genel bir toplantı yaptığımız velilerimize okulumuz Rehber Öğretmeni tarafından çocuklarla sağlıklı ve etkili iletişim konusunda bir sunum yapıldı. Sonrasında okul müdürümüz Hatice ARIKAN tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Velilerimiz daha sonra çocuklarının eğitim gördüğü sınıflara dağılarak hocalarımızla birebir görüşmeler yaptılar. Tüm velilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Ara

Hedef YKS 2024 çalışmalarımız kapsamında okulumuzdaki çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda kariyer günleri etkinlerinde Sınıf Öğretmeni Burak TAŞKAYA hocamızı misafir ettik. Özellikle sınıf öğretmenliği alanını düşünen öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan hocamız genel olarak öğretmenlik mesleği ve başarıya giden yolda karşılaşılan zorluklarla başetme yollarıyla ilgili bilgilendirmerde bulundu. Hocamıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz öğrencileri tarafından öğretmenlerimiz Sümeyye ATEŞ ve Ayşegül ARIKMERT rehberliğinde hazırlanan Davamız KUDÜS programı okulumuzda yapıldı. Konuşmacı olarak Fatma APAN hocamızın katıldığı programda, hocamız Kudüs, Filistin ve bölge hakkında çok önemli bilgiler vererek öğrencilerimiz arasında farkında oluşmasına katkı sağladı. Okulumuzda KUDÜS ve GAZZE ile ilgili hazırlanan panolarla birlikte Ebu Ubeyde'nin hayatını anlatan sergimizde açıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Ara

Hafizelerimiz Konya ÖNDER tarafından Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen MAZİDEN İSTİKBALE KUDÜS programına katıldı. Filistin, Kudüs ve orada yaşananların anlatıldığı ve farkındalık oluşturmayı amaçlayan programda öğrencilerimiz Filistinli kardeşlerimize dualarıyla destek verdi.

Ara

24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle okulumuzda bir dizi etkinlik yaptık. İlk olarak 23 Kasım günü öğretmenler kurulu toplantımızın ardından öğretmenler günü yemeği için dış bir mekanda bir ayara geldik. 24 Kasım günü ise okulumuzda geleneksel hale gelen arabaşı çorbası ikramıyla günümüzü kutladık. Programda öğretmenlerimize çeşitli hediyeler ve başarı belgesi takdimide yapıldı. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz.

Ara

Ara tatilde hafızlık eğitimlerine ara vermeden devam eden Hafız İHO öğrencileirmizin katılımıyla okulumuzda Filistinli kardeşlerimiz yararına kermes düzenledik. Kur'an Kursu hocalarımız, öğrencileirmiz ve velilerimizin destek verdiği kermesimizde elde edilen gelir Filistinli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere Diyanet Vakfı banka hesaplarına yatırıldı. Kermesimize Karatay Müftümüz Sayın Musa İMAMOĞLU da katılarak destek verdi. Kermesimize emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyotuz.

Ara

Hedef YKS 2024 kapsamında 11 ve 12. sınıf öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla okulumuzda YKS soru çözüm kampı programı yaptık. 13-17 Kasım tarihleri arasında beş gün boyunca sabah 09.00 - akşam 16.00 arasında hocalarımız rehberliğinde öğrencileirmiz sorular çözdüler ve ve destek aldılar. Hergün çeşitli ikramlarla desteklediğimiz öğrencilerimize kampın son gününde okulumuzda uyguladığımız deneme sınavının ardından verdiğimiz mangal partisi ile veda ettik. Kampımıza destek veren tüm hocalarımıza ve katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

2023-2024 eğiitm yılı 1. dönem ortaok yazılı sınavları başarılı bir şekilde tamamlayarak ara tatile girdik. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize ara tatilde iyi bir dinlenem dönemi geçirmelerini diliyoruz.

iyi tatiller.

Ara

Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında okulumuzda bir dizi etkinlik düzenledik.

Öncelikle tüm şehitlerimiz için okunan hatmi şerifin duasını hep brilikte yaptık Yine okulumuz koridorlarında oluşturduğumuz birbirinden güzel panolarla 100. yıllla ilgili farkındalık oluşmasını sağladık.

Nice 100 yıllara...

Ekm

Konya Büyükşehir Belediyemizin Ecdadın İzinde programı kapsamında 11. sınıf öğrencilerimiz 28 Ekim 2023 Cumartesi günü İstanbul'a bir gezi gerçekleştirdi. İstanbul'un tarihi ve ve turistik yerlerini gezen hafizelerimiz, boğaz turu da yaparak şehri boğazdan da seyretme imkanı buldular. Öğrencilerimizi bu imkanı sunan Konya Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) genel başkanımız Sayın Sami BAYRAKÇI hocamız okulumuzu ziyaret etti. Öğrencilerimizle bir araya gelerek hafizelerimizle sohbet eden hocamız okulumuzda yürütülmekte olan hafız yetiştirme ve hafızlık pekiştirme programları hakkında bilgi aldı. Hocamıza ve beraberindeki heyete nazik ziyaretleri için teşekkür ediyoruz.

Ekm

İmam Hatip Liselerinin kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında okulumuzda bir dizi etkinlik düzenledik. İmam Hatip Liselerinin kurululmasına vesile olan büyüklerimizin hayatından hatıratlar içeren ve süreç ile ilgili bilgiler veren sinevizyonları tüm sınıflarımızda etkileşimli tahtalarda öğrencileirmize izlettik. Yine okul içinde günü anlam ve önemini afişe eden çalışmalar yaparak farkındalık oluşmasını sağladık. Emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında okulumuzda öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz ve mahalle sakinlerimizin katılımı ile hatmi-şerif programı düzenledik. Bize bu toprakları vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.