Türk Anadolu Vakfı Hafız Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

AKİFPAŞA MAH. TELLİAĞALAR SK. NO 14 KARATAY / KONYA
Vizyon
Erdemli bir neslin inşası için, eğitim alanında ülkemizde ve bölgemizde saygın ve tercih edilen kurum olmak, öğrencilerimize hafızlık eğitimi yaptırırken aynı zamanda akademik olarak da en güzel şekilde bütün öğrencilerin bilgili, becerili ve kendilerine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak bir üst öğretime ve hayata hazırlamaktır.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığında; Dünyevi ve dini ilimleri çatısında toplayıp ihya ve inşa vazifesi yapan, dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek, evrensel ilkeleri gözeten, ulusal değerleri kavrayıp benimsemiş, Milli ve manevi değerlerini önemsemiş, hayatı yorumlayabilen, İslam’ın maddi ve manevi yanlarını birleştirebilen, tabiatı Allah’ın emaneti olarak gören, sağlıklı, mutlu, güzel ahlaklı İnsanlar yetiştirmek, hafızlığını pekiştirirken davranışlarıyla insanlara örnek olmayı ilke edinmek ve aynı zamanda yüksek öğretime öğrencilerimizi hazırlamaktır.
Kuranı Kerim´i güzel okuma yarışmalarında başarı elde edilmiştir.
İngilizce ve Arapça
Keçeciler dolmuşları okulumuz yakınından geçmektedir.
Servis Bilgisi
Okulumuzun öğrenci servisleri vardır. Detaylı bilgi için okul idaresiyle iletişime geçiniz.
Merkez Karatay ilçesi Akifpaşa Mh. Telliağalar Sokak, no:14
Okulumuz Konya il merkezindedir. Mevlana´ya 2 km uzaklıktadır.
Ortaokul 60, Lise 30
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuz lise kademesine hafızlık yetenek sınavı mülakatıyla öğrenci almaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz yeni açıldığı için sınavlara girmiş öğrenci olmayıp henüz mezun vermemiştir.
Okulumuz yeni açıldığı için mezun vermemiştir.
Hafızlık Eğitimi -Hafızlık pekiştirme