T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / KARATAY - Türk Anadolu Vakfı Hafız Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

“TAV DİJİTAL AKADEMİ” ETKİNLİĞİMİZ

Okulumuzda 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının başıyla birlikte faaliyete geçirdiğimiz “TAV Dijital Akademi” etkinliğimiz öğrencilerimizin büyük ilgisiyle karşılaştı.

Öğrencilerimizi alanında yetkin, mahir ve müspet, büyük çoğunluğu yazar olan edebiyatçı, tarihçi, felsefeci, sosyolog, psikolog, kişisel gelişimci, ilahiyatçı, sporcu vb. kişilerle tanıştırmak ve onları tanıtmak amacıyla geliştirilen “TAV Dijital Akademi”, 9. ,10.  ve 11. sınıf öğrencilerimiz ile yürütülmeye devam etmektedir. Bir medya okuryazarlığı projesi olan “TAV Dijital Akademi”de, hayatları boyunca hangi yazar, düşünür, ilim adamını dinleyecekleri, takip edecekleri konusunda öğrencilerimize yol haritası çizmeyi şiar edindik.

 

Her hafta cuma günü okul toplantı salonumuzda Konya Merkez Vaizi Ahmet Demirel moderatörlüğünde düzenlenen etkinlikte öğrencilerimiz, yaklaşık 2 saat boyunca ilgi çekici seminerleri dinlemekte ve notlar almak suretiyle kendi dijital akademi ajandalarını oluşturmaktadırlar. Hedefimiz okuldan mezun olan her öğrencimizin en az 100 farklı müspet kişiden 100 farklı semineri izlemesidir. Etkinliğimizin en olumlu yanlarından biri de vefat ettiği için artık ilimize gelemeyecek ilim adamlarının konferanslarını izleyip, bilgilerinden istifade etme imkanı sağlamasıdır. İmkanlar dahilinde semineri izlenen kişilerle canlı bağlantı kurulup öğrencilerimiz sorularını sorabilmekte ve eşsiz bir deneyim tecrübe etmektedirler.

 

Sonuç olarak; öğrencilerimiz lise hayatı boyunca büyük bir çoğunluğunun konferansına gidemeyecekleri 100 farklı kişinin konferansını hem de not olarak kaliteli bir şekilde izlemiş, bu konferanslar vesilesiyle onları tanımış, aşina olmuş ve diğer eserlerine ulaşmış olacak. Lise eğitimlerini 100 konferansla tamamlayan öğrencilerimiz programın sonunda 100 farklı kişinin notlarından oluşan bir kitap gibi ajandaya sahip olacaklar. Dolayısıyla diğer liseli gençlerden çok farklı bir kültürel birikim elde edecekler. “TAV Dijital Akademi” etkinliğimiz maliyeti çok düşük ama kazancı çok fazla, imkanları fırsata dönüştürme projesidir.

22-03-202422-03-202422-03-202422-03-202422-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.03.2024 - Güncelleme: 22.03.2024 10:58 - Görüntülenme: 16
  Beğen | 0  kişi beğendi